VÍTEJTE

Vítejte a děkuji, že jste si udělali chvíli čas a nahlédli do blogu, který je věnovaný mému velkému hobby - tvoření z papíru. Přejí vám příjemně strávené chvíle při prohlížení. Těším se na Vaše komentáře.


pondělí 24. září 2012

OBÁLKY NA POUKÁZKY

Obálky na dárkové poukázky pro pány.
 Jsou vyrobeny podle šablony, kterou jsem si udělala dle vzoru nějaké klasické obálky, už ani nevím jaké. Ale šablona mi zbyla a občas se hodí. 




Děkuji za nakouknutí a přeji hezký den.

úterý 18. září 2012

ALBUM PRO EVIČKU - album 5

Bylo to album objednané ke třicátým narozeninám. Jelikož osůbku, pro kterou jsem ho vyráběla,osobně znám byla výroba o trochu snazší. Jenomže času pekelně málo. Když se na album dívám zpětně podle fotek tak vidím kde jsem ještě měla něco přidat a něco změnit. Nakonec jsem byla ráda, že jsem ho vůbec stihla. Při předávání objednatelce se z něho ještě kouřilo :)))  a oslava začínala za hodinu. 

Album je opět vyrobené z poštovních obálek, ale bez využití jakýchkoliv možných kapsiček. Použila jsem obálky velikosti A5 a vlastně tvořily pouze základ stránek. Na druhou stranu jsem výrobu z obálek ocenila úplně z jiného důvodu. Při tvorbě jednoho listu jsem si nepohlídala orientaci a nalepila druhou stranu obráceně, což jsem zjistila až po úplném dokončení stránky.  Po prvotním šoku jsem si uvědomila, že náprava je snadno možná. Obálku jsem rozřízla skalpelem a měla jsem vlastně dvě samostatné stránky, které jsem k sobě přilepila již správně. ULEVILO SE MI ! Obálka je vyrobena z vlnité lepenky polepené papírem. 
Stránky jsem opět svázala  Zutterem a saténovou mašlí.



čtvrtek 6. září 2012

ALBUM Z OBÁLEK - album 4

Vyrábění albumů a knížek z obálek mě opravdu baví.  Jeden postup jsem tady uvedla v příspěvku CESTOVNÍ DENÍK - 1. část ZROZENÍ. Asi před 14-ti dny jsem byla požádána o výrobu albumu k 50-tým narozeninám.
Pro jeho výrobu jsem také zvolila obálky velikosti C5 zakoupené v Lidku. Tentokrát jsem stránky nelepila k sobě, protože jsem chtěla využít kroužkovou vazbu strojkem ZUTTER Bind-it-All jenž už delší dobu vlastním, ale moc nevyužívám. Co se obálky alba týká, inspirovala jsem se u  GABRETY  jejím minialbem, samozřejmě s jejím svolením.

Takže jdeme na to. Opět potřebujeme poštovní obálky, které přehneme tak, že je jedná část o trochu větší než druhá. V tomto případě asi 1 cm.


Delší stranu polepíme proužkem vzorovaného papíru, ošmudláme hrany inkoustem (nemusíme), já šmudlám ráda. 


Prodírkujeme a máme připraveno pro ruční šití. Prošijeme libovolným stehem. Já jsem zvolila steh do kříže.




Tímto se nám vytvoří kapsičky, do kterých můžeme vkládat další fotografie. Toto na tvoření z obálek miluji. Tu variabilitu. Ať obálky použijete jakkoli, vždy vzniknou nějaké kapsy nebo skovávačky. Při takto složené obálce sice vznikne pouze jedna kapsa na každém listu, ale zato je pěkně pevný podklad pro fotografie, jedná se vlastně o čtyři vrstvy papíru na sobě. 
 Příprava je hotova a můžeme zdobit, lepit, kompletovat, vázat ........ .

A takhle to dopadlo u mě ? 
V rámci zachování soukromí zúčastněných osob jsem tváře na fotografiích ze současnosti zakryla. Snad vám to moc nenaruší celkový dojem. 






















  



Konec s anonimitou. Rodina zajásala. Maminka se konečně zviditelnila :))) .


Albůmek včera putoval k objednateli a v sobotu bude mít již svého majitele. Snad se bude líbit.

Mějte krásný den i večer a přijďte zas. 

úterý 4. září 2012

SVATEBNÍ GRATULACE

Po delší odmlce jsem tady opět se svatební gratulací. Je vytvořena na béžovém základu přání čtvercového tvaru. Dále jsem použila bordurovou a rohovou raznici od Martha Stewart. Doplněno pauzovacím papírem se stříbrnými tečkami. Kytičky jsou vyrobeny pomocí vyřezávacích šablon od Memory Box. Dozdobeno je stříbrným dekorativním lepidlem. Ošmudláno Distress inkoustem Antiqe Linen. Razítko od Kety. Uvnitř přání je kapsa na peněžitý dar.




Mějte krásný den a děkuji za nakouknutí.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...